Glutenvrij no-bake aardbeien-kokostaartje

We hebben al heel wat dagen van de zomer kunnen proeven, want de maand april was geweldig. Ik heb al gevaren en de hele pasen hebben we gebarbecued. Ik heb mijn kledingkast al summerproof gemaakt en ik heb de meeste mensen al gehoord over hooikoorts. Kortom: de lente is in volle gang!

Deze periode is voor mij ook altijd even een eye-opener. De zomer komt eraan, maar ben ik wel summer-ready? Mijn bikini-body is sowieso klaar, want ik pas mijn bikini’s nog. Maar het doel om deze zomer écht strak in mijn vel te zitten, is weer niet gelukt. Dus dat betekent dat ik de komende weken nog even flink aan de bak mag! Gelukkig gaan lekker en gezond eten heel goed samen.

Met de noten van de nuthouse heb ik dit heerlijke aardbeien-kokostaartje gemaakt. Een taartje die er super zomers uit ziet en heel fijne macro’s heeft! Weer een bewijs dat gezond eten en genieten heel goed samen gaan! Ga jij deze topper ook maken? Goed nieuws: je hebt geen oven nodig en hij is glutenvrij!

Ingrediënten bodem:

Ingrediënten kokoslaag:

  • 250 gram kokosmelk light
  • 4 gelatine blaadjes
  • 10 gram zoetstof
  • 50 gram maple syrup
  • 20 gram citroensap

Ingrediënten aardbeien laag:

  • 150 gram aardbeien
  • 100 gram kokoscrème light (kokoscrème is de roomlaag bovenin een blikje kokosmelk)
  • 50 gram maple syrup
  • 3 gelatine blaadjes

Topping: Aardbeien, kokosrasp en pistachenootjes naar smaak

Bekleed de bodem van een kleine springvorm (+-17 cm) met bakpapier. Mix alle ingrediënten van de bodem tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Leg hem in de vriezer, zodra je start met de kokoslaag.

Leg 4 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Mix de ingrediënten van de kokoslaag samen tot alles goed gemengd is. Doe 2 of 3 scheppen van het mengsel in een steelpannetje en zet op laag vuur. Warm dit op, maar laat het niet koken. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en doe in het steelpannetje tot het gesmolten is. Meng dit met de rest van het mengsel en voeg dit in de springvorm op de bodem-laag. Laat deze minimaal 3 uur in de vriezer stijf worden.

Voor de aardbeienlaag leg je de 3 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Mix de ingrediënten voor deze laag samen tot alles goed gemengd is. Herhaal de stappen van de gelatine, en voeg dit op de kokoslaag in de springvorm. Zet het taartje minimaal 3 uur in de koelkast, zodat de bovenste laag goed kan opstijven.

Decoreer het taartje met de aardbeien, kokosrasp en pistachenootjes voor een feestelijke look!

Veel bakplezier.

Liefs,
Yara

Een punt van de healthy kokos-aardbeientaart (1/10) bevat:

198 calorieën
17,8 koolhydraten
11,8 vetten
4,8 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram met @homeofafoodie. Enjoy!


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.