Glutenvrije chocoladetaart met choco-room

Zie je deze torenhoge glutenvrije én koolhydraatarme chocoladetaart met chocoroom, blauwe bessen en bramen? Ziet hij er niet fantastisch uit? Deze parel zal absoluut niet misstaan op een verjaardag of een etentje. En hij is ook nog eens super makkelijk te maken.

Deze taart is een waar pareltje om te zien en deze taart kan iedereen maken. Je mixt alles door elkaar en zet het in de oven. Een kind kan de was doen. De cake is lekker luchtig door de geklopte eieren en met de chocoroom is het een smaaksensatie bij iedere hap. Wil jij indruk maken? Dan is deze topper een echte aanrader! 

Lactosevrij? Gebruik dan in plaats van mascarpone, lactosevrije roomkaas en gebruik kokosslagroom in plaats van slagroom. 

Ingrediënten voor de cake:

 • 120 gram kokosolie
 • 150 gram dadels
 • 5 eieren
 • 150 gram amandelmeel
 • 80 gram glutenvrije bakmix*
 • 25 gram cacaopoeder
 • 15 gram bakpoeder
 • snuf zout

* Eet jij niet glutenvrij? Dan kun je ook gewone bloem, volkoren bloem of speltbloem gebruiken.

Ingrediënten voor de roomlaag:

 • 500 gram verse slagroom
 • 10 gram zoetstof
 • 2 zakjes klop-fix
 • 20 gram cacaopoeder
 • 250 gram mascarpone

Topping:

 • 250 gram blauwe bessen
 • 250 gram bramen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de kokosolie en zet opzij. Week de dadels minimaal 10 minuten in heet water. Klop de eieren in 10 minuten luchtig met een handmixer. Mix de dadels fijn in een keukenmachine en voeg vervolgens alle ingrediënten voor de cake toe aan de dadelpasta. Mix alles door elkaar tot er een redelijk dik en plakkerig mengsel ontstaat. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en vet de randen in met roomboter of (kokos)olie. Giet het mengsel in de springvorm en bak de cake in 30-35 af. Laat de cake goed afkoelen voordat je verder gaat met de roomlaag.

Klop de slagroom samen met de zoetstof, klop-fix en cacaopoeder stijf met een handmixer. Zodra de slagroom lobbig is, voeg je de mascarpone toe. Mix nogmaals goed door elkaar tot een stevige chocoroom is ontstaan. Snijd de cake horizontaal doormidden en leg de bovenste laag opzij. Schep een paar flinke lepels chocoroom op de onderste laag  en leg de bovenste laag er weer op. Schep de rest van de room bovenop de cake en decoreer met de blauwe bessen en bramen. Wees hier niet te zuinig mee, want dit maakt het taartje helemaal af!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt chocoladetaart met chocoroom (1/10) bevat:

213 calorieën
7,9 koolhydraten
12,9 vetten
1,9 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Rosa schreef:

  Hoi! Wat bedoel je met glutenvrije bakmix?

  1. homeofafoodie schreef:

   Hoi Rosa. Een glutenvrije bakmix is vaak te vinden bij de glutenvrije assortimenten in de supermarkt. Zie bijvoorbeeld deze cakemix van de AH: https://www.ah.nl/producten/product/wi407798/ah-vrij-van-gluten-voor-cakemix?gclid=Cj0KCQiAz53vBRCpARIsAPPsz8UvteN6nJjWvdCep_znhjtUr2Q5lPYzDs_C8_2lAwW94Ck9Yb0ThaAaAvoQEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.