Gezonde cakerol met mokka-room

Vandaag ga ik op vakantie. Ik ga 5 dagen naar Porto met mijn twin. Ieder jaar geven we elkaar een weekendje weg voor ons verjaardag. Want wat geef je je wederhelft anders, die op dezelfde dag jarig is?!

En terwijl ik mezelf tonnetje rond eet en drink aan Pastel de nata, Torradas, vis en port, kunnen jullie aan de slag met deze feestelijke cakerol. Een ware traktatie qua smaak en ook nog eens een feest voor het oog. Ik bakte deze zelf ook op mijn verjaardag in september. Iedereen viel stijl achterover, van dit spektakelstuk! Lees hieronder verder voor het recept.

Ingrediënten voor de cake:

 • 4 eieren
 • 75 gram Kristal Sweet van Steviala
 • Een paar druppels vanille-aroma naar smaak
 • 40 gram maple syrup
 • 20 gram maïzena
 • 90 gram bloem

Ingrediënten voor de vulling:

 • 235 gram verse slagroom
 • 15 gram cacaopoeder
 • 8 gram oploskoffie

Ingrediënten voor de topping:

 • 100 gram verse slagroom
 • 40 gram Kristal Sweet van Steviala
 • 60 gram roomkaas light
 • Optioneel: rood fruit en Steviala Frost

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop de eieren met het zoetstof, de maple syrup en het vanille extract 10 minuten luchtig en schuimig. Spatel vervolgens de maïzena, bloem en een snuf zout voorzichtig door het mengsel heen. Bekleed de bakplaat gelijkmatig met het mengsel tot een dikte van maximaal 1 cm. Bak de cake in 20 minuten af en laat hem vervolgens afkoelen terwijl je verder gaat aan de romige kern. Kijk uit dat je hem niet te ver af laat koelen, want dan kan de cake krokant worden (en dat wil je niet!).

Als je hem op de bakplaat hebt gebakken, ga dan als volgt te werk: Bestrooi een vel bakpapier met wat suiker en stort hier de plak cake op. Verwijder het bakpapier van de cake (die je meegebakken hebt) en leg de mooiste kant van de cake naar beneden.

Klop ondertussen de slagroom voor de vulling luchtig, samen met de cacao en oploskoffie. Verdeel de vulling gelijkmatig over de afgekoelde cake. Rol hem op en laat hem 1 nacht opstijven in de koelkast.

Snijd de zijkanten van de cakerol af. Klop de slagroom luchtig met de zoetstof. Spatel daarna de roomkaas er doorheen. Garneer de cakerol met de room en eventueel met wat rood fruit en poedersuiker.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt van deze feestelijke cakerol met mokkaroom (1/8) bevat:

248 calorieen
30,8 koolhydraten
11,4 vetten
4,8 eiwit

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk!
Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s