Glutenvrije noten tartlets met een romige vulling

Al jaren staan de kruiden van Green Gypsy Spices in mijn kruidenkastje, en ik maak er gretig gebruik van. Vooral de Choco Loco vind ik heel lekker door mn baksels en de Christmas Cookies hebben mij ook positief verrast. Sowieso bak en kook ik veel met kruiden. Bakken en koken uit pakjes vind ik zonde, omdat ik de tijd in mijn keuken zó leuk vind!

Toen ik de kruiden mocht proberen die Marike van Oh My Pie en de dames van Green Gypsy Spices samen hebben ontwikkeld werd mijn creatieve brein gelijk aan het werk gezet. Uiteindelijk heb ik deze glutenvrije tartlets gemaakt met een romige en kruidige vulling. De bodem van deze toppers heb ik gemaakt met de hazelnootmeel van Thenuthouse.nl. Werkelijk waar een heerlijke traktatie!

Ingrediënten voor de bodem (5 stuks):

  • 150 gram hazelnootmeel
  • 50 gram maple syrup
  • Snuf zout
  • 60 gram kokosolie

Ingrediënten voor de vulling:

Ingrediënten voor de topping:

  • 50 gram verse slagroom
  • 10 gram zoetstof
  • Pindakaas naar smaak
  • Pure chocolade

Tip: heb je de Oh My Badass Pie kruiden niet? Je kunt ze ook maken met kaneel of koek- en speculaaskruiden

Mix de ingrediënten van de bodem met een keukenmachine tot een fijn geheel. Vul 5 tartletvormpjes met het mengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een natte lepel. Zet ze vervolgens in de vriezer terwijl je de vulling maakt.

Mix de kokosmelk, Oh My Badass Pie kruiden, zoetstof en roomkaas door elkaar tot een egaal mengsel.

Leg de gelatineblaadjes in een bakje met koud water tot ze zacht zijn. Zet een klein laagje water (ongeveer 5 eetlepels) in een steelpannetje op het vuur tot het kookt en zet het vuur uit. Haal de zachte gelatineblaadjes uit het koude water en doe deze in het hete water tot de gelatine volledig is opgenomen. Voeg dit toe aan het mengsel en mix nogmaals goed door.

Haal de tartlets uit de vriezer en vul ze met de middenlaag. Zet ze vervolgens minimaal 1 nacht in de koelkast.

Als je ze gaat eten, haal ze van te voren dan even uit de koelkast. Ze zijn nanelijk het lekkerst als je ze eet zodra ze bijna weer op kamertemperatuur zijn. Klop vervolgens de slagroom stijf met het zoetstof, en decoreer met pindakaas en de chocolade. Eetsmakelijk!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén glutenvrije noten tartlet met romige vulling bevat:

381 calorieën
12,1 koolhydraten
34,5 vetten
5,8 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s