Gezonde havermouttaart met cheesecake-vulling en vers fruit

De mensen die mij goed kennen, weten inmiddels wel dat ontbijt mijn favoriete maaltijd van de dag is. Dit is er van jongs af aan al ingegoten. Op de doordeweekse dagen ontbeten we al altijd met het gezin. En op zondag maakte we er helemaal een feestje van. Vers jus d’orange, vers afgebakken broodjes en croissantjes en een zacht gekookt eitje.

En nu ik zelf volwassen ben en mijn grote droomkeuken heb (waar ik veel tijd in doorbreng) ontbijt ik het liefst met een zelfgebakken taart. Want zeg nou zelf: word jij ook niet super blij als de wekker gaat en je weet dat er een gebakje op je staat te wachten?

Met dit recept voor de gezonde havermouttaart met cheesecakevulling en vers fruit kun jij vanaf nu ook ontbijten met taart! Deze gezonde taart bestaat uit een krokante bodem en heeft een heerlijke vulling van cheesecake-room. Geloof je me als ik zeg dat die wekker op de vroege ochtend ineens als muziek in je oren klinkt?

Ingrediënten voor de bodem:

  • 150 gram havermout
  • 100 gram honing
  • 3 eieren
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout

Ingrediënten voor de topping:

  • 100 gram verse slagroom
  • 30 gram Kristal Sweet van Steviala
  • 60 roomkaas light
  • Fruit naar keuze
  • Optioneel: kokossnippers, caramelsaus of cacaonibs

Tip 1: Als je glutenvrije havermout gebruikt, is de taart glutenvrij.

Tip 2: Ben je niet aan de lijn? Dan kun je ook marscarpone gebruiken in plaatst van de roomkaas voor nog meer smaak!

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een bakvorm met bakpapier of vet hem in met boter of kokosolie. Ik gebruikte een langwerpige tartletvorm, maar je kunt ook een springvorm of cakevorm gebruiken.

Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en doe het mengsel in de bakvorm. Bak de bodem 25 minuten af in de oven en laat hem vervolgens minimaal 30 minuten afkoelen.

Klop de slagroom luchtig met de Kristal Sweet. Schep de roomkaas vervolgens luchtig door de slagroom heen. Dit doe je voorzichtig en met lange halen, zodat het mengsel lekker luchtig blijft. Verdeel de cheesecakeroom over de taartbodem en kies een topping die je lekker vindt. Ik koos voor vijgen, blauwe bessen en bramen. En ik topte hem af met kokoskrullen. Maar hij is ook lekker met mango en cacaonibs, framboos met gehakte hazelnoten, of aardbeien met caramelsaus. Welke combinatie kies jij?

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een plak havermouttaart (1/8) met cheesecake-vulling en fruit bevat:

211 calorieën
27 koolhydraten
8 vetten
7 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.