Healthy vanille cheesecake met havermout-dadel bodem

Het is zondag en dat betekent dat het weer tijd is om de keuken in te duiken en aan de slag te gaan met een lekkere én gezonde taart! Voordat ik op vakantie ging, dook ik de keuken in voor een gezonde versie van mijn favoriete taart: De cheesecake!

Ben jij ook zo een cheesecake-lover? Dan wil je deze niet missen! Super lekker, makkelijk en het beste van alles: hij is nog gezond ook! Met een bodem van havermout, dadels en kokosolie, een vulling van vanillekwark, en met vers fruit als topping kun je guiltyfree snoepen van deze Healthy Vanille Cheesecake! Ik voegde zelf nog vanille eiwitpoeder toe voor extra eiwitten en het geeft nog eens extra veel vanille-smaak!

Ga jij hem ook uitproberen! Lees snel verder voor het recept!

Fitcode.nl heeft meer dan 40 foodbloggers gevraagd wat hun gezonde snack is, en ook ik werd daarvoor gevraagd! Op dit moment is deze healthy cheesecake mijn favoriete gezonde snack. Check mijn gezonde snack (en die van 43 andere foodbloggers) hier!

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten voor de cheesecake-laag:

 • 5 eieren
 • 185 gram roomkaas light (ik gebruikte Philadelphia light)
 • 70 gram vanille eiwitpoeder van Live Puri
 • 1 kg vanille kwark (ik gebruikte die van Lindahls)

Tip: Als je glutenvrije havermout gebruikt, is de taart glutenvrij.

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Week de dadels 15 minuten in heet water en laat deze vervolgens goed uitlekken.

Smelt de kokosolie in de magnetron of in een steelpannetje, en mix alle ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine fijn. Verdeel het mengsel in de springvorm en druk stevig aan met de bolle kant van een natte lepel. Bak hem in 10 minuten af en laat hem minstens 30 minuten afkoelen.

Scheidt van 2 eieren het eiwit en het eigeel. Voor dit recept heb je alleen het eiwit nodig van deze 2 eieren en 3 hele eieren. Mix alle ingrediënten voor de cheesecake-laag in een beslagkom door elkaar. Verdeel het mengsel over de bodem en zet de springvorm in het midden van de oven.

Haal de cheesecake na 35 à 40 minuten uit de oven en laat hem goed afkoelen voordat je hem in de koelkast zet. Hier laat je hem vervolgens minimaal 3 uur verder afkoelen zodat hij verder opstijft. Hierna hoef je alleen nog maar een topping te kiezen en je kunt genieten van deze heerlijkheid! Ik koos ervoor om hem te eten met vijgen, maar in principe is iedere vrucht lekker bij de vanille en havermout smaak.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt healthy vanille cheesecake (1/8) bevat:

285 calorieën
58,6 koolhydraten
9,3 vetten
29,7 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Kirsten schreef:

  Hoi hoi,

  Kan ik het eiwitpoeder ook weglaten of moet ik dit vervangen door iets anders?

  Bedankt alvast!

  Like

  1. homeofafoodie schreef:

   Hoi Kirsten,
   Je kunt het eiwitpoeder zeker weglaten! De structuur zal hetzelfde blijven, alleen de smaak iets anders.
   Wellicht kun je iets extra zoetstof toevoegen.
   Veel plezier met bakken!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s