Gezond monchou taartje met een walnoten bodem

Voor Lindsey a.k.a. Mama Superdun dook ik de keuken in. Ik maakte een gezonde variant van de traditionele MonChou taart. Deze klassieker is absoluut favoriet is bij ons thuis. In het originele recept wordt de bodem gemaakt met Bastogne koeken en roomboter. Na een aantal verschillende variaties, maakte ik er een met een walnoten bodem. Door de walnoten is het taartje niet extreem zoet en is hij ook nog eens een stuk gezonder! Daarnaast is hij heel laag in koolhydraten én hij is glutenvrij.

Het taartje is heel simpel te maken en je hebt geen oven nodig. Qua topping kun je lekker variëren. Ik topte hem af met kersen, aangezien die nu op zijn lekkerst zijn! Maar chocoladekrullen, aardbeien, pistachenoten, gekarameliseerde appel of geschaafde amandelen smaken er ook heerlijk bij. Ga jij hem ook proberen? Het recept vind je hieronder!

Ingrediënten bodem:

  • 150 gram walnotenmeel (of hele walnoten)
  • 2 tl kaneel
  • Snuf zout
  • 80 gram kokosolie

Ingrediënten MonChou laag:

Bekleed de bodem van een kleine springvorm (17-20 cm) met bakpapier en snelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Gebruik je walnoten, in plaats van walnotenmeel? Maak de walnoten dan eerst heel fijn met een keukenmixer. Meng vervolgens het walnotenmeel met de kaneel, kokosolie en een snuf zout tot een samenhangend geheel. Druk dit met de bolle kant van een natte lepel gelijkmatig tegen de bodem. Zet de springvorm in de koelkast, zodat je verder kunt met de MonChou laag.

Klop de slagroom lobbig met de zoetstof. Voeg daarna de honing en de MonChou toe aan de slagroom en klop het mengsel stijf. Voeg het MonChou mengsel op de bodem in de springvorm en zet het taartje een nacht in de koelkast. Voordat je hem aansnijdt, kun je hem aftoppen met vers fruit. Dat geeft het taartje de frisse touch die het nodig heeft om hem écht lekker te maken!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt van dit gezonde MonChou taartje (1/10) bevat:

310 calorieën 
2,2 koolhydraten 
31,5 vetten
4,2 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.