Blauwe bessen kruimeltaart (vegan) - Zonderzooi - Gezonde recepten -  Duurzame lifestyle

Eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

Iedereen kent de havermout-ontbijtjes en overnight oats inmiddels wel. En hoe kan het ook anders?! Die ontbijtjes zijn super vezelrijk, healthy én lekker: een typische win-win situatie dus! Maar zoals jullie van mij weten, houd ik er vooral van om mijn dag te beginnen met taart! Dus vond ik het tijd om de keuken in te duiken voor nieuwe ontbijt inspiratie. En dat is gelukt, want bij deze presenteer ik jullie: de eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen.

Eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

Blauwe bessen kruimeltaart (vegan) - Zonderzooi - Gezonde recepten -  Duurzame lifestyle

Eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

Het bereiden van een eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen kan gezien worden als een heerlijke en voedzame optie voor bijvoorbeeld een uitgebreid ontbijt of een verantwoord tussendoortje. Het gebruik van havermout als basis is niet alleen rijk aan vezels, maar het bevat ook een goede portie eiwitten, vooral wanneer het gecombineerd wordt met andere eiwitbronnen zoals melk, Griekse yoghurt of eiwitten in poedervorm.
De blauwe bessen voegen naast een frisse en fruitige smaak, ook antioxidanten en belangrijke vitaminen toe aan het gerecht. Deze bessen staan bekend om hun gezondheidsbevorderende eigenschappen, waaronder het bevorderen van de hartgezondheid en het ondersteunen van de hersenfunctie. Het gerecht kan verder op smaak gebracht worden met ingrediënten zoals honing of ahornsiroop voor natuurlijke zoetheid, kaneel voor extra aroma's en noten of zaden voor een knapperige textuur en extra voedingsstoffen.
Cook Time 40 minutes
Total Time 40 minutes
Course Dessert
Cuisine Dutch
Servings 5 people
Calories 562 kcal

Equipment

  • Een springvorm of bakvorm van 25-28 cm
  • Bakpapier

Ingredients
  

  • 250 gram havermout *
  • 600 gram magere melk of amandelmelk
  • 70 gram vanille eiwitpoeder ik gebruik de plantaardige eiwitpoeders van OrangeFit
  • 280 gram blauwe bessen
  • Optioneel: Suikervrije poedersuiker van Steviala

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd eerst nat onder de kraan, zodat hij makkelijk te vormen is naar de ovenschaal of bakvorm. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je het bakpapier goed uitknijpt voordat je de vorm bekleedt.
  • Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, voor de eiwitrijke havermouttaart in een grote kom of schaal.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Voeg het beslag in de bakvorm en strooi als laatst de blauwe bessen gelijkmatig over de ontbijt taart.
  • Bak hem nu in 40 minuten af in het midden van de oven.
  • Laat hem even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Keyword havermout, magere melk of amandelmelk, vanille eiwitpoeder

Makkelijk en gezond

Bosbessen Crumble recept - de Kokende Zussen

Deze ontbijttaart is groot, super snel, eiwitrijk en vezelrijk. Het maken van deze ontbijttaart is een kwestie van ingrediënten in een kom, alles met elkaar mengen, in een bakvorm gieten en afbakken. En twee fijne voordelen zijn: je huis gaat heerlijk ruiken van de taart.

Het recept is goed voor maar liefst 8 joekels van punten dus je kunt de hele week genieten van een makkelijk, super snel en heerlijk ontbijt. Als je de taart in punten snijdt, kun je de taart ook invriezen en op een later moment opeten. Heb je behoefte aan een romige toevoeging? Serveer er dan een flinke schep kwark of Griekse yoghurt bij, en aanvallen maar!

Veelzijdig en gezond

Blauwe bessen cake met crumble - Laura's Bakery

Havermout is niet alleen super veelzijdig en gezond. Havermout bestaat ook uit complexe koolhydraten, waardoor we minder snel weer honger hebben omdat we langer een verzadigd gevoel hebben. En als blauwe bes op de taart: het is ook nog eens een erg goedkoop product (5500 gram is maar 50 cent bij de AH). De taart is glutenvrij, vegan én lactosevrij.

Heb ik jou al kunnen overtuigen om deze eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen te bakken? Het recept vind je hieronder.

Veel bakplezier!

Liefs,


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating