No-bake limoncello tiramisu-taart

Nu de zomer alweer bijna is afgelopen, vind ik het leuk om met mijn baksels wel nog in het zomer-thema te blijven. Bas en ik waren dit jaar vroeg op vakantie gegaan. We waren namelijk in juni naar Italië. Waar we een roadtrip maakte in Toscane. Op de terugweg was onze auto goed gevuld met allerlei Italiaanse lekkernijen. Zo hadden wij 25 flessen rode wijn mee, een fles prosecco, Italiaanse chocolaatjes, Truffel-tappenade, cantuccini’s (Italiaanse koekjes), vijgenbrood, olie en munt-gelatine. Maar ook de limoncello konden we niet weerstaan, dus daar hebben we ook 2 flessen van ingeslagen.

En met de limoncello ben ik dit keer in de keuken aan de slag gegaan. Door de lichte bodem van lange vingers, citroensap en limoncello is het een heerlijke taart geworden. De lange vingers zijn net sponzen, die alle smaken volledig absorberen. Hierdoor is de bodem niet zompig, en proef je de limoncello beter dan als je de bodem van koekkraam of deeg zou maken.

Deze no-bake limoncello tiramisu-taart is niet alleen in de zomer een goed idee. Ook in de herfst of winter word je hier heel blij van! En hij is heerlijk als dessert, maar hij is ook leuk om te trakteren als je jarig bent of een andere reden hebt voor een feestje. En geen zorgen voor de niet-alcohol drinker, want de alcohol wordt geheel verdampt.

Denk je dat deze taart super moeilijk is? Nee hoor! In nog geen 30 minuten staat hij in de koelkast, te wachten tot je hem aansnijdt.

Ingrediënten voor de bodem:

 • 110 ml limoncello
 • 50 gram Sukrin of 15 gram zoetstof
 • 30 gram citroensap
 • 130 gram lange vingers

Ingrediënten voor de roomlaag:

 • 250 gram marscarpone
 • 200 gram vanille kwark van Lindahls
 • 250 gram slagroom
 • 10 gram (1 zakje) klopfix
 • 50 gram poedersuikervervanger Steviala Frost of Sukrin Melis
 • Eventueel als topping: 10 gram amandel schaafsel

Benodigdheden:

 • Springvorm 22-24 cm
 • Handmixer of keukenmachine

Bekleed een springvorm met bakpapier. Doe de limoncello, de zoetstof en de citroensap in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Laat dit 5 minuten pruttelen op laag vuur. Haal vervolgens het pannetje van het vuur. Dip de lange vingers een voor een in de limoncello en plaats deze in de springvorm. Dit wordt de bodem van de taart. Als je nog limoncello-mengsel over hebt, kun je dit als laatste over de bodem besprenkelen. Zet de bodem in de koelkast, en begin aan de roomlaag.

Meng de mascarpone met de kwark. Klop de slagroom in een andere kom lobbig met de Steviala Frost en de klopfix. Spatel de slagroom luchtig door het mascarpone-kwarkmengsel. Haal de springvorm uit de koelkast en doe de room-laag in de vorm. Zet vervolgens 1 nacht in de koelkast, en decoreer de taart met amandelschaafsel. Eetsmakelijk!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt no-bake limoncello tiramisu-taart (1/8) bevat:

299 calorieën
18,7 koolhydraten 
19,9 vetten
8 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s