Ontbijtmuffins met amandelen en havermout

Ben jij op zoek naar een lekker, vullend en snel ontbijt of tussendoortje? En wil je dan het liefst ook je dag verantwoord beginnen? Dan heb ik nu de oplossing met deze ontbijtmuffins met amandelen en havermout.

Zelf ben ik veel onderweg. En ’s ochtends wil ik ook ‘even snel’ iets eten. Deze heerlijke muffins zijn snel en ook heel fijn voor onderweg. En veel werk om te maken is het niet. Ik maal alle ingrediënten in een keukenmachine, schep de cranberries erdoorheen, doe het mengsel in de muffinvormpjes en zet in de oven. Door de speculaaskruiden van Green Gypsy Spices, ruikt het huis vervolgens heerlijk en het resultaat is ook heerlijk: warme havermoutmuffins met af en toe een stukje noot en een zuurtje van de cranberries. Echt een aanrader voor als je eens iets anders wilt dan havermoutpap of Griekse yoghurt met fruit.

Deze ontbijtmuffins zijn tevens een voedzaam ontbijt. Ze bevatten naast de havermout, vitamines en mineralen, eieren en kaneel. En amandelen: een bron van goede vetten, vitamines en mineralen. Ook voegde ik gedroogde cranberries toe. Ze geven een lekkere frisse toevoeging en zijn een bron van vitamine C!

Ingrediënten voor 7 muffins:

Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de muffinvormpjes in de muffin-bakvorm. Ik knipte van bakpapier vierkantjes van 12 a 14 cm, en gebruikte die als muffinvormpjes.

Mix vervolgens alle ingrediënten, behalve de cranberries, met elkaar in een keukenmixer. Ik vind een bite erg lekker, dus ik mixte het mengsel niet te lang. Zo blijven er nog grove stukjes amandel en havermout in zitten. Schep als laatst de cranberries door het mengsel en verdeel het mengsel over de 7 muffinvormpjes. Bak de muffins af in 20 minuten. Ze zijn warm het aller-lekkerst, maar koud smaken ze ook erg goed!

Tip: Ik schep het mengsel altijd met een ijs-schep in de vormpjes. Zo weet je zeker dat het gelijkmatige porties zijn en zo wordt het geen kliederboel!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén ontbijtmuffin met amandelen en havermout bevat:

160 calorieën
20,2 koolhydraten 
8,8 vetten
7,2 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s