Suikervrije chocolade-tulband met light roomkaas

Deze chocolade tulband is één van de recepten waar elke chocoladeliefhebber van geniet en makkelijk te maken is. Zo heb je met een kleine moeite, een groots resultaat.

En wist jij dat je heel makkelijk traditionele zoete baksels kunt omtoveren tot een verantwoord recept? Zo vervang ik de suiker altijd door de suikervervangers van Steviala. En de roomboter vervang ik altijd door light roomkaas. Zo bespaar je al snel 100 à 200 calorieën per punt taart of brownie, en kun je zonder schuldgevoel gaan genieten!

Een heel stuk van deze overheerlijke, suikervrije chocolade tulband bevat bijvoorbeeld maar 157 calorieën! Zo heb je een heerlijke, verantwoorde snack én verlaag je ook je behoefte aan suiker! Wil jij ook genieten van een chocoladecake zonder schuldgevoel? Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten:

 • 200 gram Philadelphia Light (of andere light roomkaas)
 • 125 gram suikervervanger Steviala Ery Bronze
 • 4 eieren
 • 220 gram zelfrijzende bakmeel
 • Snuf zout
 • 35 gram cacaopoeder
 • 100 gram Griekse Yoghurt
 • 100 gram kokosnootdrink

Ingrediënten topping:

 • 50 gram slagroom
 • 50 gram pure chocolade
 • 2 reepjes Côte d’Or Melk Zeezout Karamel

Benodigdheden:

 • Handmixer of keukenmachine
 • Oven
 • Tulband-vorm

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet de tulband-vorm in met (kokos)olie. Meng het zelfrijzend bakmeel, zout en cacaopoeder met elkaar, en zet het mengsel van droge ingrediënten apart.

Klop de roomkaas met de suikervervanger tot een romig geheel. Voeg daarna de eieren 1-voor-1 toe, totdat het ei volledig is opgenomen in het mengsel. Voeg de helft van de droge ingrediënten, de helft van de Griekse yoghurt en de helft van de kokosnootdrink toe. Meng dit tot het een glad mengsel is. Voeg als laatst de rest van de droge ingrediënten, Griekse Yoghurt en kokosnootdrink toe en meng weer tot het een glad beslag is.

Voeg het beslag in de tulband vorm, bedek de vorm volledig met aluminiumfolie en bak hem in 55 à 70 minuten af. De chocoladetulband is gaar als je een satéprikker in de cake prikt en deze er schoon uitkomt. Laat hem volledig afkoelen als je de tulband-vorm omdraait.

Voor de topping verwarm je de slagroom met de pure chocolade in een steelpannetje, op laag vuur. Als de chocolade volledig is gesmolten, haal je hem van het vuur en laat je hem even afkoelen tot de gewenste dikte. Hak vervolgens de Côte d’Or Melk Zeezout Karamel grof. En versier de chocolade tulband met de chocoladepanache en de gehakte Côte d’Or Melk Zeezout Karamel.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een stukje van deze chocolade tulband met light roomkaas (1/10) bevat:

157 calorieën
21,5 koolhydraten 
5,8 vetten
13,7 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s