Recept - Pompoen kruidcake - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle

Ik heb goed nieuws. Want er staat weer een nieuwe favoriet op mijn website! Dit eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle heeft een heerlijk volle smaak, luchtige structuur en goede macro’s. En dat gecombineerd met een snel en makkelijk recept! Ik ben verkocht. Want of je hem nu eet als ontbijt, dessert of als tussendoortje: na het eten van dit heerlijke kwarkbrood wil je niks anders meer.

Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle

Recept - Pompoen kruidcake - Wereld Kanker Onderzoek Fonds

Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle

Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle is een smakelijk en voedzaam baksel dat ideaal is voor sporters en mensen die hun eiwitinname willen verhogen. Het brood combineert de textuur van traditioneel brood met de extra eiwitten die kwark biedt. Het toevoegen van chocolade drizzle zorgt voor een zoete toets en maakt het aantrekkelijk voor liefhebbers van chocolade.
Cook Time 35 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Cuisine Dutch
Servings 5 people
Calories 563 kcal

Equipment

  • Bakpapier
  • Ovenschaal of cakeblik (ik gebruikte een standaard cakeblik van 30 x 10cm)
  • Garde, handmixer of keukenmachine

Ingredients
  

  • 300 gram Hüttenkwark vanille van Danone *
  • 50 gram vanille eiwitpoeder ik gebruik de plantaardige poedeer van Orangefit
  • 3 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram kaneel
  • 2 tl vanille aroma
  • 15 gram bakpoeder
  • Optioneel voor de drizzle: 50 gram melk chocolade en 50 gram witte chocolade

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenschaal of het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd nat onder de kraan en knijp hem dan voorzichtig uit. Daarna kun je hem heel makkelijk vormen naar de schaal of vorm waar je jouw baksel in maakt.
  • Meng alle ingrediënten door elkaar met een garde, handmixer of keukenmachine.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak hem 35 minuten af in het midden van de oven.
  • De cake is gaar als je een satéprikker erin prikt, en deze er schoon uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen, voordat je hem aansnijdt.
  • Voor de topping kun je witte chocolade en melk chocolade au bain marie smelten. Drizzle dit om-en-om met een lepel over de cake heen voor een feestelijk effect.
Keyword eieren

Dit brood kan écht iedereen maken!

Pompoen-kruidcake met Chocolade - Herfst recept - Oktoberdots

Ik hoor vaak dat zelf brood bakken heel moeilijk is. Ik kan mij voorstellen dat mensen dat ingewikkeld vinden, omdat het deeg goed gekneed moet worden, het moet rijzen en de ingrediënten moeten heel nauwkeurig afgewogen geworden. Op zich valt het mee hoe moeilijk het is. Als je het eenmaal goed onder de knie hebt, lukt het iedereen!

Maar dit kwarkbrood is nog veel makkelijker te maken. Je hoeft niet te kneden, het deeg hoeft niet te rijzen en een schep kwark meer of minder doet niks aan het eindresultaat. Heb je een cakeblik en een oven in huis? Dan ben je good to go! Meer heb je niet nodig. Het is een kwestie van mixen en daarna 35 minuten in de oven.

Ik, als echte zoetekauw én als chocoholic, maakte het brood af met een chocoladedrizzle van melk en witte chocolade. Maar kies ook eens voor een beleg van pindakaas, chocopasta of zelfgemaakte chia-jam. Succes gegarandeerd!

Tips voor het maken van Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle

Bananenbrood met courgette en chocolade - Familie over de kook

Kooktips

  • Gebruik volkorenmeel voor extra vezels en voedingsstoffen.
  • Experimenteer met de hoeveelheid suiker of vervang (gedeeltelijk) door natuurlijke zoetstoffen, zoals banaan of appelmoes, voor een gezondere versie.
  • Voeg extra eiwit toe door eiwitpoeder in het beslag te verwerken, om zo het eiwitgehalte verder te verhogen.
  • Kies voor pure chocolade voor de drizzle vanwege de lagere suikerinhoud en de aanwezigheid van antioxidanten.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en voeg een klein beetje kokosolie toe om een vloeiende drizzle-consistentie te krijgen die mooi over het brood uitgiet.

Serveersuggestie

Eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle is een interessant recept concept dat inspeelt op de behoeften van diegenen die hun eiwitinname willen verhogen, terwijl ze ook van een zoete traktatie genieten. Kwark is een zuivelproduct dat bekend staat om zijn hoge gehalte aan caseïne-eiwitten, wat het een uitstekende keuze maakt voor een eiwitverrijkt brood. De toevoeging van een chocolade drizzle combineert de rijke smaak van chocolade met de zachte textuur van het kwarkbrood, wat een heerlijk contrast van smaken kan creëren.

Bij het ontwerpen van een recept voor eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle, zou men allereerst aandacht moeten besteden aan de samenstelling van het brood om te zorgen voor voldoende eiwitten. Ingrediënten zoals volkorenmeel kunnen gebruikt worden voor extra voedingsstoffen en vezels. Eieren of eiwitpoeder kunnen ook worden toegevoegd om het eiwitgehalte verder te verhogen. Zoetstoffen zoals honing of agavesiroop kunnen worden gebruikt om een subtiele zoetheid toe te voegen zonder te veel toegevoegde suikers.

Voor de chocolade drizzle is een optie om pure chocolade te smelten, wat minder suiker bevat dan melkchocolade, en dit kan passen bij de gezondere insteek van het recept. De chocolade kan op smaak gebracht worden met vanille-extract of een snufje zout om de diepte van de chocoladesmaak te benadrukken. Het gesmolten chocolademengsel kan vervolgens over de afgekoelde kwarkbroden worden gedrizzled voor een aantrekkelijke presentatie.

Een suggestie voor het bakproces zou kunnen zijn het brood eerst goed te laten rijzen en vervolgens te bakken op een optimale temperatuur waardoor het brood gaar is, maar toch vochtig blijft. Het kan handig zijn om een tandenstokertest uit te voeren om te beoordelen of het brood volledig gebakken is zonder het uit te drogen.

Dit is een algemene benadering van hoe men een recept voor eiwitrijk kwarkbrood met chocolade drizzle zou kunnen formuleren. De exacte verhoudingen en bakmethoden zouden moeten worden vastgesteld door middel van experimentatie en persoonlijke smaakvoorkeur.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating