Over

Hoe het allemaal begon

Toen ik nog een klein meisje was, vond ik het altijd al leuk om thuis mee te helpen in de keuken: pannenkoeken bakken, koekjes bakken, slagroom opkloppen en meehelpen met het rollen van het appeltaartdeeg. Ik had daar plezier in en nog steeds vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om de lekkerste creaties te maken.

Maar als mensen aan mij vragen wie ik ben, vertel ik waar ik werk, het dorp waar ik woon of de sport die ik uitoefen. Ik heb een leuke, dynamische en uitdagende baan, ik ben regelmatig te vinden in de sportschool en ik heb een sociaal leven. Maar toch ontbrak er iets. Is mijn werk en sport hetgeen wat mij volledig omschrijft? Heb ik geen hobby of passie die beter omschrijft wie ik ben?

Een gezonde lifestyle

In 2015 ben ik begonnen met Personal Body Plan. Dit is een plan waarin een online lifestyle coach, een voedingsdeskundige en persoonlijke trainingsschema’s ervoor zorgen dat je de beste versie van jezelf wordt. Ik ben bekend geraakt met macro’s en met het wegen van mijn maaltijden. Hierdoor kreeg ik inzichtelijk welke voedingswaarden ik op een dag nodig heb en ik werd me ervan bewust dat ik mijn lifestyle nodig moest veranderen.

Dankzij Personal Body plan heb ik de passie van vroeger weer herontdekt en breng ik weer veel tijd door in de keuken. De taarten met suiker, volle room en boter ruilde ik in voor gezondere varianten. Ik werd steeds creatiever en bakte elk weekend 2 à 3 gezonde taarten en cakes, om mee te kunnen ontbijten en om mee te kunnen nemen naar kantoor als verantwoorde snack. Bakken bleek dus nog steeds mijn passie te zijn en ik kreeg het enthousiasme weer terug wat ik ook had toen ik nog een klein meisje was. Ik ben erachter gekomen dat dit is wie ik ben en dat dit is waar ik blij van word!

Met Home of a Foodie hoop ik mijn volgers te inspireren en kennis laten maken met het verantwoord bakken van taarten, cakes, snacks en meer. Ga jij met mijn recepten aan de slag? Ik vind het heel leuk om te horen hoe je ze vindt! 

Heel veel bakplezier.

Liefs,
Yara

Heb je een recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!