Over mij

Over mij


HOE HET ALLEMAAL BEGON

Toen ik nog een klein meisje was, vond ik het altijd al leuk om thuis mee te helpen in de keuken: pannenkoeken bakken, koekjes bakken, slagroom opkloppen en meehelpen met het rollen van het appeltaartdeeg. Ik had daar plezier in en nog steeds vind ik het heerlijk om uren in de keuken te staan om de lekkerste creaties te maken.

EEN GEZONDE LIFESTYLE

In 2015 ben ik begonnen met een plan waarin een online lifestyle coach, een voedingsdeskundige en persoonlijke trainingsschema’s ervoor zorgden dat ik de beste versie van mezelf zou worden. Ik ben bekend geraakt met macro’s en met het wegen van mijn voeding. Hierdoor kreeg ik inzichtelijk welke voedingswaarden ik op een dag nodig heb en ik werd me ervan bewust dat ik mijn lifestyle nodig moest veranderen om gezond en fit te blijven.

Dankzij dit plan heb ik de passie van vroeger weer herontdekt en breng ik weer veel tijd door in de keuken. De taarten met suiker, volle room en boter ruilde ik in voor gezondere varianten. Ik werd steeds creatiever en bakte elk weekend 2 à 3 gezonde taarten en cakes, om mee te ontbijten en om mee te nemen naar kantoor als verantwoorde snack. Bakken bleek dus nog steeds mijn passie te zijn en ik kreeg het enthousiasme weer terug wat ik ook had toen ik nog een klein meisje was. Ik ben erachter gekomen dat dit is wie ik ben en dat dit is waar ik blij van word!


MIJN MISSIE

Met Home of a Foodie hoop ik mijn volgers te inspireren en kennis laten maken met het verantwoord bakken van taarten, cakes, snacks en meer. Door de recepten op mijn website zul je zien dat lekker en gezond eten goed samen gaan én super makkelijk is. De recepten zijn allemaal gezond. Maar omdat “gezond” voor iedereen een andere betekenis heeft, is hier voor iedere lifestyle genoeg variatie. Denk aan koolhydraatarme-, suikervrije- , glutenvrije- én lactosevrije recepten.

Ik deel makkelijke en moeilijke recepten, recepten die heel snel klaar zijn maar ook sommige waar je wat langer mee bezig bent. Kortom: voor ieder wat wils! Ik hoop jou te kunnen inspireren om ook verantwoord te gaan bakken en toch te blijven genieten.


BALANS

Omdat juist de balans zo belangrijk is om gezond en fit te zijn, vind ik dat er elke dag een goede reden is om taart te eten. Meestal eet ik gezonde gebakjes, maar als je écht iets te vieren hebt mag je best extra genieten van een taart met volle room, roomboter en suiker.

Daarom kun je sinds 2020 bij Home of a Foodie ook terecht voor het bestellen van een dripcake, taart, cupcakes of sweet bites. In de webshop kun je jouw bestelling plaatsen, maar wil je een customized bestelling? Dan denk ik graag met je mee om mijn creativiteit te laten spreken. 

Veel bakplezier en eet smakelijk!

Liefs,
Yara

Heb je een recept van Home of a Foodie gemaakt of heb je een taart besteld? Let me know, vind ik leuk! Laat een berichtje achter onder het recept of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!