Romige no-bake mascarpone-bites

Hier op Ibiza kom ik er achter hoe afhankelijk ik ben van mijn digitale vrienden. De eerste dag kwam ik er al snel achter dat ik mijn samsung-oplader thuis was vergeten. Wat resulteerde in stress toen mijn batterij leeg was: ik kon mijn macro’s niet meer tracken, niet whatsappen en ik kon geen eens meer foto’s maken. Gelukkig vonden we al snel een oplader bij een tankstation, dus ik was weer gerustgesteld!

Gister hadden we een stranddagje op de planning. Ik had van te voren bedacht om wat receptjes uit te gaan werken en teksten voor te bereiden, maar dat plan viel in duigen nadat mijn laptop er al snel mee op hield. En als kers op de taart, was ook mijn telefoon na een half uur leeg vanwege de hete zon. Dus dat was wéér een dag zonder de buitenwereld.

Je kunt begrijpen dat ik gefrustreerd was. Ik ben een controlefreak dus als de dingen niet lopen zoals ik van te voren bedenk, moet ik echt een paar keer tot 100 tellen. Maar toen ik eenmaal een paar keer tot 100 had geteld, besefte ik hoe raar ik eigenlijk bezig was. Ik ben op het Oh-Zo-Mooie-Ibiza, en ik klaag over mijn telefoon en laptop?!

Ik bestelde een roseetje, pakte de Linda. en ik ben gaan genieten van de mooie dag, het strand, de mooie mensen en het fijne briesje van de zee. Ik heb gelukkig een heerlijke dag gehad en het recept van deze romige no-bake mascarpone bites heb ik ’s avonds in alle rust alsnog uit kunnen werken (staat nu op mijn website). Conclusie: ik moet mijn levensmotto nodig wat bijstellen zoals die van mijn vader: NO STRESS!

Ingrediënten voor de bodem:

Ingrediënten voor de mascarpone laag:

Ingrediënten voor de top laag:

  • 150 gram bevroren blauwe bessen
  • 100 gram bevroren aardbeien

Tip: Heb je geen Kristal Sweet van Steviala in huis? Dan kun je ook gewone stevia zoetstof gebruiken. Verwerk dan ongeveer 10 gram in de mascarponelaag. Maar je kunt hem zo zoet maken als je zelf lekker vindt!

Voeg voor de bodem alle ingrediënten in een keukenmixer en meng totdat alles fijn is. Voeg het mengsel in een vierkante of rechthoekige bakvorm (ik gebruikte een bakvorm van 24×20 cm). Druk het mengsel plat met de bolle kant van een natte lepel, en zorg dat het gelijkmatig is verdeeld. Zet de bodem vervolgens in de koelkast, terwijl je verder gaat met de volgende laag.

Leg de 6 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Klop de mascarpone, Kristal Sweet en kwark samen tot alles met elkaar gemengd is. Zet een steelpannetje op het vuur met 2 à 3 eetlepels tot het warm is. Laat de gelatineblaadjes uitlekken en voeg in het steelpannetje, tot het volledig is opgelost. Voeg dit bij het mascarponemengsel en roer goed door. Haal de bodem uit de koelkast en voeg de middenlaag ook in de bakvorm. Zet vervolgens minimaal 5 uur in de koelkast, zodat de middenlaag kan opstijven.

Als de middenlaag stijf is geworden kun je aan de slag met de toplaag. Verwarm hiervoor de bevroren aardbeien en blauwe bessen in een pannetje tot alles kookt. Laat het vruchtenmengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur. Pureer als laatst de vruchten tot een egaal mengsel, en voeg dit op de mascarponelaag. Laat de no-bake bites weer minimaal 5 uur in de koelkast afkoelen. En dan is het eindelijk tijd om aan te vallen!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén romige no-bake mascarpone bite (1/18) bevat:

143 calorieën
10,2 koolhydraten
9 vetten
4,5 eiwitten

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.