Eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen

Iedereen kent de havermout-ontbijtjes en overnight oats inmiddels wel. En hoe kan het ook anders?! Die ontbijtjes zijn super vezelrijk, healthy én lekker: een typische win-win situatie dus! Verder zie ik regelmatig havermout-koeken en havermout-bars voorbij komen. Maar zoals jullie van mij weten, houd ik er van om mijn dag te beginnen met taart! Dus vond ik het tijd om de keuken in te duiken voor nieuwe ontbijt inspiratie. En dat is gelukt, want bij deze presenteer ik jullie: de havermout-taart.

Deze ontbijttaart is groot, super snel, eiwitrijk en vezelrijk. Het maken van deze ontbijttaart is een kwestie van ingrediënten in een kom, alles met elkaar mengen, in een bakvorm gieten en afbakken. En twee fijne voordelen zijn: je huis gaat heerlijk ruiken van de taart én doordat havermout bestaat uit complexe koolhydraten hebben we minder snel weer honger en hebben we langer een verzadigd gevoel.

Het recept is goed voor maar liefst 8 joekels van punten dus je kunt de hele week genieten van een makkelijk, super snel en heerlijk ontbijt. Als je de taart in punten snijdt, kun je de taart ook invriezen en op een later moment opeten. Heb je behoefte aan een romige toevoeging? Serveer er dan een flinke schep kwark of Griekse yoghurt bij, en aanvallen maar!

Heb ik jou al kunnen overtuigen om deze topper te bakken? Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Een springvorm of bakvorm van 25-28 cm
  • Een oven

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier. Gebruik je een andere bakvorm dan een springvorm? Dan kun je hem ook invetten met roomboter, olie of kokosolie.

Voeg alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, voor de eiwitrijke havermouttaart in een grote kom of schaal. Meng alles goed door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm en strooi als laatst de blauwe bessen gelijkmatig over de ontbijt taart. Bak hem nu in 40 minuten af in het midden van de oven. Laat hem even afkoelen, voordat je hem aansnijdt.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Een punt van deze eiwitrijke havermouttaart met blauwe bessen (1/8) bevat:

215 kcal
28,8 khd
2,9 vet
14,2 eiwit

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s