Eiwitrijke cake met cannellini bonen

Eiwitrijke cake met cannellini bonen

Een gezond tussendoortje, wat ook nog eens lekker smaakt en de perfecte macro’s heeft. Deze eiwitrijke cake met cannellini bonen is echt ideaal. Ik hoor je denken: cake met bonen? Jazeker! Ik bak heel graag met bonen (zoals bijvoorbeeld deze chocoladecake)! Dit zorgt voor de perfecte structuur van de cake, en het zorgt voor een cake die erg laag is in calorieën.

Balans is key

Als het weekend is aangebroken, hou ik van lekker veel eten en wijntjes drinken! Ik ben altijd door de weeks altijd wat strenger voor mezelf, zodat ik in het weekend kan genieten van wat extra’s. Door dat ritme ben ik nu al 4 jaar op mijn streefgewicht. Natuurlijk zijn er dagen dat ik wat minder goed in mijn vel zit. Maar dat heeft iedereen (denk ik) wel eens.

De dagen doordeweeks eet ik dus gezond, maar zeker ook lekker! En gezond genieten doe ik onder andere met deze eiwitrijke cake met cannellini bonen. Het klinkt misschien gek, bonen in een cake. Maar serieus.. deze moet je proberen! Het kost een half uurtje om hem te maken, en daarna heb je een week lang profijt van een lekkere, voedzame en eiwitrijke snack! Het recept vind je hieronder.

Eiwitpoeder vervangen?

Ik krijg regelmatig de vraag of je dit recept ook kunt maken zonder de eiwitpoeder. Dit kan in de meeste recepten wel, maar de eiwitpoeder die ik in dit recept toevoeg zorgen wel voor veel extra smaak. Je kunt hem dus weglaten, maar dan kun je hem het beste wel vervangen door smaakmakers zoals honing, suikervervangers of dadels. Daarnaast zorgen de eiwitten er ook voor dat het recept voor de sporters onder ons ook nog eens extra gunstig is, omdat je spieren hierdoor kunnen groeien.

Ingrediënten:

 • 1 blik van 400 gram cannellini bonen (uitgelekt 250 gram)
 • 60 gram eiwitpoeder vanille (ik gebruik de eiwitpoeders van Live Puri)
 • 2tl kaneel
 • 30 gram bakpoeder
 • 2 eieren
 • 1 eiwit
 • 200 gram vanillekwark van Lindahls
 • 50 gram rozijnen

Benodigdheden:

 • Keukenmixer of blender
 • Kleiner bakblik van ongeveer 18 x 11 cm. Ik gebruik die van de Jamie Oliver collectie, maar je kunt ook een bakvorm gebruiken met een standaard formaat. Gebruik dan 1,5 keer de ingrediënten
 • Bakpapier

Bereidingswijze:

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd nat onder de kraan en knijp hem dan voorzichtig uit. Daarna kun je hem heel makkelijk vormen naar de schaal of vorm waar je jouw baksel in maakt.
 • Doe de cannellini bonen in een vergiet en spoel ze goed af. Laat de bonen vervolgens goed uitlekken. Spoel je de bonen niet goed af? Dan krijgt je cake een gekke nasmaak.
 • Voeg daarna alle ingrediënten, behalve de rozijnen, samen in een keukenmixer of blender en mix fijn, totdat het beslag helemaal egaal is.
 • Schep daarna de rozijnen door het beslag.
 • Voeg het beslag in het bakblik en bak hem in 40 minuten af in het midden van de oven.
 • Laat hem vervolgens helemaal afkoelen, voordat je hem aansnijdt.

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara


Eén plak van deze eiwitrijke cannellini cake (1/7) bevat de volgende macro’s:

124 calorieën
12,3 koolhydraten
1,7 vetten
13,4 eiwitten


Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!5 thoughts on “Eiwitrijke cake met cannellini bonen”

 • Hoi! Ik wil deze cake gaan maken volgende week en ik vroeg me af wat je met het ingredient ” 1 eiwit” bedoelt?
  Groetjes, Maartje

  • Hi Maartje,

   Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept. Hij is heerlijk!
   1 eiwit is het eiwit van 1 ei. Dus dan scheidt je het eiwit van het eigeel. In dit recept gebruik je dan alleen het eiwit. Hopelijk is het duidelijk zo!
   Heel veel bakplezier!

   • Dank je wel! Ik snap het. Dan is het dus 1x eiwit en 2 hele eieren. Ik ga aan de slag…laat je weten hoe het heeft gesmaakt!

 • Hey Yara, ik heb ‘m gebakken en ik heb een paar vragen: hoe voorkom ik dat de cake inzakt zodra ik ‘m uit de oven haal? Moet ik ‘m dan wat langer in de oven laten staan met de klep open (en oven uit)?
  Ik had laatst ook een cake van jou gebakken waar ook de Lindahls vanillekwark + de vanille poeder van Live Puri in gaat. Beide cakes geven nogal een tinteling in mijn mond wat ik niet zo lekker vond, alsof het zout was (maar dat was het niet! geen zout toegevoegd). Is dit herkenbaar? Zou dat kunnen komen door de kwark of doet de eiwitpoeder dit?Of misschien wel het bakpoeder? Ik gebruikte bakpoeder van Dr. Oetker, uit die zakjes.
  Ik ben benieuwd naar je reactie!

  • Hi Maartje,

   Ik heb je ook al een mailtje gestuurd met toelichting, omdat ik niet zeker weet of je deze reactie nog leest.
   Wat leuk dat je hem gemaakt hebt! Het inzakken kan te maken hebben met een iets te warme oven. Als je hem iets zachter draait (al is het maar een paar graden) voorkom je dat de cake instort.
   Het kan ook te maken hebben met een te groot temperatuurverschil van heet naar koud. Als je de oven uitdraait en de cake nog even 5 minuten laat staan, voordat je de oven open doet. Dit voorkomt ook dat hij inzakt.

   De tinteling herken ik niet. Ik zal eens even navragen of er andere mensen zijn die dat wel herkennen. De suikervervangers geven wel een beetje een tinteling. Maar de recepten die jij hebt gemaakt zijn (volgens mij) zonder suikervervangers, toch?

   Ik denk graag met je mee! Dus ik zal even rondvragen of er nog andere mensen zijn die de tinteling herkennen! 🙂

   Liefs,
   Yara de Graaff

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.