Luchtige chocolade pannenkoekjes met vanillekwark

Luchtige chocolade pannenkoekjes met vanillekwark

Vind jij het ook leuk om in het weekend uit te pakken met een uitgebreid ontbijt? Een croissantje met jam, vers geperste jusd’orange, afgebakte broodjes en een gekookt eitje: het kan allemaal!

Op zondag probeer ik mijn vaste regime een beetje los te laten wat betreft eten. Zondag voelt voor mij dan ook altijd als een cadeautje! En ik probeer deze dag vaak vrij te houden voor spontane plannen. Is het lekker weer? Dan ga ik het liefst wandelen in het bos of op het strand. Regent het? Dan vind ik het heerlijk om baantjes te trekken in het zwembad of een goede film te kijken in de bioscoop (of gewoon lekker op de bank).

Om de zondag helemaal goed te beginnen, bak ik regelmatig deze chocolade-kwarkpannenkoekjes. Deze eet ik dan het liefst met chocoladesaus en vers fruit. Door de toevoeging van kwark zijn de pannenkoekjes luchtig maar tegelijk smeuïg. Ze zijn zacht van smaak en door de vanillekwark zijn ze zoet genoeg. Ik voeg zelf nog honing toe aan het beslag, omdat ik een echte zoetekauw ben. Maar zonder honing zijn ze ook al super lekker!

Ingrediënten voor 10 stuks:

  • 350 gram vanillekwark van Lindahls Nederland
  • 150 gram speltmeel (of gewone tarwemeel)
  • 20 gram honing
  • 14 gram bakpoeder
  • 2 eieren (alleen het eiwit)
  • 40 gram cacaopoeder
  • Kokosolie om in te bakken

Mix alle ingrediënten door elkaar met een (staaf)mixer of garde tot een glad maar dik beslag. Als er geen stukjes meer inzitten, kun je de pannenkoekjes gaan bakken.

Doe een beetje kokosolie in een hete pan en giet het beslag in de pan. Je kunt zelf de gewenste grootte bepalen van de pannenkoek. Mijn motto is: hoe meer, hoe beter! Dus ik maak kleine pannenkoekjes.

Met een beetje geduld, zal zelfs je eerste pannenkoek slagen! Het geheim is dat je moet wachten totdat de pan en olie heet genoeg zijn, voordat je het beslag in de pan doet. Zodra de pannenkoekjes belletjes krijgen aan de bovenkant kun je ze omdraaien. Dan hebben ze nog maar kort nodig. Kies vervolgens een topping naar keuze en je kunt aanvallen!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Eén luchtig chocolade pannenkoekje met vanillekwark bevat:

125 kcal
13,3 khd
4,1 vet
7,3 eiwit

Heb je het recept gemaakt? Let me know, vind ik leuk! Laat hieronder een berichtje achter of deel jouw foto op Instagram en tag @homeofafoodie. Enjoy!Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.