Snelle dadel-balletjes met cashewnoten

Ben jij op zoek naar een ideale snack of lekkers bij de koffie of thee? Stop dan hier en zoek niet verder! Deze healthy en snelle dadel-balletjes met cashewnoten bevatten maar 3 ingrediënten en ze zijn klaar in een (letterlijke) handomdraai.

Snelle dadel-balletjes met cashewnoten

3 x suikervrije energy balls maken. Snel, gezond en makkelijk!

Snelle dadel-balletjes met cashewnoten

Snelle dadel-balletjes met cashewnoten zijn een gezond en voedingrijk tussendoortje dat eenvoudig en snel te maken is. De basis van dit recept bestaat typisch uit dadels en cashewnoten. Dadels dienen als een natuurlijke zoetstof en zijn een rijke bron van vezels, terwijl cashewnoten zorgen voor een portie gezonde vetten, eiwitten en een romige textuur.
Om deze balletjes te maken, worden eerst de dadels ontpit en geweekt in warm water zodat ze zacht worden en makkelijker te verwerken zijn. Daarna worden de geweekte dadels samen met de cashewnoten in een keukenmachine vermalen tot een plakkerig mengsel. Afhankelijk van het specifieke recept kunnen hier nog extra ingrediënten zoals cacao, vanille-extract, kokos, of kruiden zoals kaneel aan toegevoegd worden voor extra smaak.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Cuisine Dutch
Servings 1 people
Calories 52 kcal

Equipment

  • Keukenmixer of een (krachtige) blender

Ingredients
  

  • 130 gram ongeveer 17 stuks gedroogde dadels zonder pit
  • 70 gram cashewnoten
  • 30 gram cacaopoeder

Instructions
 

  • Mix de dadels en cashewnoten volledig fijn in de keukenmixer. Zorg dat er geen grote en grove stukjes in zitten.
  • Voeg 2 eetlepels water toe en mix nogmaals. Er ontstaat een plakkerig en stevig mengsel.
  • Draai 15-17 balletjes met de palm van je hand. Zorg ervoor dat je handen nat zijn als je de balletjes gaat draaien en let er op dat de balletjes allemaal ongeveer even groot zijn. Bij mij waren de balletjes ongeveer 13 à 14 gram per stuk.
  • Zet een schaaltje cacaopoeder klaar en rol de balletjes stuk voor stuk door de cacaopoeder.
  • Laat de balletjes 2 uur in de koelkast hard worden voordat je kunt aanvallen!
Keyword cacaopoeder, cashewnoten, gedroogde dadels zonder pit

Bliss balls

Dadelballetjes met gemengde noten en aardbei: -

De dadel-balletjes staan onder vele foodies bekend als bliss balls. Met maar een paar ingrediënten maak je eenvoudig een heerlijke snack klaar, die ook vaak vegan, glutenvrij en lactosevrij zijn! Ik heb al veel bliss ball recepten uitgewerkt. Ik maakte ze bijvoorbeeld crunchy bliss balls met hazelnoot, makkelijke chocolade bonbon bliss balls én crunchy balletjes met koffie en quinoa. Dus deze variant met cashewnoten is een perfecte toevoeging op mijn website.

De dadel-balletjes met cashewnoten zijn volledig plantaardig, en ze bevatten geen extra suiker, zout en vet. En je kunt deze lekkere en gezonde snack zeker 10 dagen bewaren in de koelkast, maar waarschijnlijk halen ze dag 3 nog geen eens. Voor mij is dit op dit moment mijn absolute favoriete snack omdat het mij doet denken aan een heerlijke bonbon zonder schuldgevoel achteraf.

Varieer er op los!

Miras Food | Dadel Balletjes met Tahin en Druivenstroop

Ik maakte de gezonde “bonbons” met cashewnoten en cacaopoeder. Maar je kunt hier oneindig mee variëren. Door de dadels bij deze gezonde snack te gebruiken als basis ingrediënt, krijg je een mooi, stevig en plakkerig mengsel waar je gemakkelijk balletjes van kunt rollen.

De cashewnoten kun je vervangen door elke andere noot zoals walnoten, pistachenoten, hazelnoten of pecannoten. Om de balletjes te pimpen én voor de extra smaak-sensatie, rol je ze aan het eind door de cacaopoeder. Maar ook die kun je vervangen door bijvoorbeeld sesamzaadjes, gemalen nootjes of kokos rasp. Kortom: je kunt deze snack heel goed aanpassen met jouw eigen favoriete smaak-makers! Ga jij hier ook mee aan de slag? Het snelle en makkelijke recept vind je hieronder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
Scroll to Top