Vegan en makkelijke gezonde Lions

Regelmatig raak ik geïnspireerd voor nieuwe en gezonde recepten als ik enorme cravings heb voor suikerrijke snacks. Dit keer liet ik mij inspireren door een Lion die ik zag liggen in de supermarkt, én een bekende Australische snack Chocolate crackles waar ik vroeger echt verslaafd aan was. Geïnspireerd door deze heerlijke maar helaas vette en suikerrijke snacks, maakte ik deze vegan en makkelijke gezonde Lions.

Vegan en makkelijke gezonde Lions

Healthy lions | Jumbo

Vegan en makkelijke gezonde Lions

Vegan en makkelijke gezonde Lions zijn een plantaardige variant op de klassieke Lion-repen, bekend om hun knapperige wafels, karamel en chocolade. Deze vegan-versie is ontworpen om een gezondere en dierenleedvrije optie te bieden zonder afbreuk te doen aan smaak en textuur.
In plaats van de traditionele ingrediënten die dierlijke producten bevatten, zoals melkchocolade en karamelsaus, gebruikt dit recept alternatieven zoals pure chocolade zonder melkbestanddelen, veganistische karamel gemaakt met kokosmelk of dadels, en plantaardige boter of kokosolie voor de wafels. Bovendien kan er voor de crunch gekozen worden voor gepofte rijst, granen of noten die passen binnen een veganistisch dieet.
Het maken van deze bars omvat meestal het creëren van lagen van de verschillende componenten. Eerst wordt vaak een wafelbasis bereid, gevolgd door een laag vegan karamel. Vervolgens kan men de repen bedekken met een mix van gesmolten veganistische chocolade en gepofte rijst of andere knapperige elementen. Na voldoende tijd in de koelkast om uit te harden, zijn de vegan Lions klaar om te worden gesneden en genoten.
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Course Dessert
Cuisine Dutch
Servings 2 people
Calories 183 kcal

Equipment

 • 10 papieren cupcake-vormpjes
 • Een muffin bakvorm voor 12 muffins
 • Steelpannetje

Ingredients
  

 • 100 gram kokosolie
 • 130 gram honing
 • 20 gram 100% pindakaas met stukjes pinda
 • 20 gram cacaopoeder
 • 60 gram gepofte rijst

Instructions
 

 • Doe de papieren cupcake-vormpjes in de muffin bakvorm.
 • Verwarm de kokosolie, de 100% pindakaas en de honing in een pannetje, tot alles is gesmolten en gemengd.
 • Voeg de cacaopoeder erbij. Blijf tijdens het toevoegen goed roeren, zodat er geen stukjes ontstaan.
 • Haal het steelpannetje van het vuur, en roer de rijst door het kokosolie-honing mengsel.
 • Verdeel alles over de 10 papieren cupcake-vormpjes en zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Keyword honing, kokosolie

Smaakvol met een crunchy bite

Crispy choco repen (no bake) - EASY DAILY FOOD

Als jij wel eens in Australië bent geweest, zal je hoe dan ook wel hebben gehoord van Chocolate Crackles. Dit populaire snoepgoed voor kinderen is razend populair als traktatie op verjaardagsfeestjes en schoolfeesten, en dat snap ik heel goed! Het traditionele recept wordt gemaakt met de ontbijtgranen Rice Bubbles, kokosolie en poedersuiker. Doordat ik er 100% pindakaas aan toe voegde, ontstond er een smaakcombinatie die me gelijk liet denken aan Lions. Het werd een heerlijke combinatie van smaakvolle en nootachtige smaken, met een crunchy bite.

Een kindvriendelijk recept

Lions!

Het recept is super makkelijk, waardoor het heel leuk is om deze snack met je kinderen te maken. Maar ook zonder kinderen, ga je hier sowieso van genieten!

De gezonde en vegan Lions hoeven niet te worden gebakken in de oven. Het enige wat je moet doen, is de kokosolie, honing, pindakaas en cacaopoeder verwarmen in een steelpannetje, en vervolgens voeg je de gepofte rijst erbij. Daarna is het wachten tot ze hard zijn geworden! Dus.. Ga jij ook aan de slag? Heel veel bakplezier!

Veel bakplezier!

Liefs,
Yara

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
Scroll to Top