Verrassende Picasso bonbons met kwarkvulling

Het is weer tijd voor een nieuw recept van mijn gastblogger én tweelingzus Terry. De vorige keer maakte ze een frisse chocolade kwarktaart, en die viel erg goed in de smaak. Dit keer ging ze weer aan de slag met chocolade en kwark als hoofdingrediënt, en maakte ze verrassende Picasso bonbons met kwarkvulling. Ze hebben een smaakvolle chocolade-laag en een heerlijk frisse vulling. Een perfecte snack voor op warme dagen dus!

Verrassende Picasso bonbons met kwarkvulling

Marmercake (klassieker!) - Recept - Gwenn's Bakery

Verrassende Picasso bonbons met kwarkvulling

Verrassende Picasso bonbons met kwarkvulling vormen een unieke en creatieve manier om de kunst van de beroemde schilder Picasso te combineren met de culinaire wereld. Deze bonbons kenmerken zich door hun op Picasso geïnspireerde uiterlijk, waarbij elke bonbon lijkt op een miniatuurkunstwerk.
De kwarkvulling biedt een frisse en lichtzure smaak die het zoete van de chocolade mooi complimenteert. Door het gebruik van kwark als basis voor de vulling, creëren deze bonbons een verrassende textuurcontrast tussen de knapperige buitenkant en de zachte binnenkant. Bovendien biedt kwark, als een magere kaasvariant, een gezonder alternatief voor traditionele roomvullingen.
Vanwege het artistieke aspect en de toegankelijke bereidingswijze zijn Picasso bonbons met kwarkvulling niet alleen een lust voor het oog maar ook voor de tong. Ze zijn geschikt voor speciale gelegenheden zoals kunstevenementen, tentoonstellingen of als een uniek dessert na een maaltijd.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course Dessert
Cuisine Dutch
Servings 2 people
Calories 156 kcal

Equipment

 • Siliconen bakvorm voor halve bollen van ca. 5 cm
 • Kwastje
 • Steelpannetje
 • 2 spuitzakken
 • Spatel

Ingredients
  

 • 200 gram pure chocolade melk of wit kan natuurlijk ook, net wat je lekker vindt!
 • 120 gram Lindahl vanille-kwark
 • 10 gram cacaopoeder
 • 1 gelatineblaadje
 • 6 blauwe bessen of andere vruchten naar keuze
 • Eventueel cacaospray en eetbare verf of kleurstof

Instructions
 

 • Wil je de bonbons maken met gekleurde spetters of een bijzondere beschildering? Kleur of schilder de vormpjes in de siliconen vorm dan eerst. Vind je dit lastig? Kijk dan dit filmpje (bekijk 00:50 – 01:30) op YouTube. Daarna kan het haast niet meer mis gaan! De bonbons zijn ook zonder kleurstof erg mooi, en uiteraard net zo lekker, dus de keuze is aan jou hoe je ze gaat maken!
 • Zijn ze geschilderd naar wens? Spuit er hierna de cacaospray op. Laat dit even opdrogen en ga daarna verder met de rest van de stappen hieronder.
 • Smelt 150 gram van de chocolade au bain-marie. Laat het vervolgens iets afkoelen door met een spatel of lepel ongeveer 8 minuten de chocola te spatelen. Optimaal gezien zou de pure chocolade op 31 à 21 °C graden moeten zijn om naar de volgende stap te gaan, maar je ziet het snel genoeg of hij goed is omdat de chocolade dan iets dikker is geworden maar nog wel vloeibaar is.
 • Doe de chocolade in een spuitzak, en spuit de chocolade in de vormpjes. Keer de vorm daarna ondersteboven boven een bak om het overtollige chocolade eruit te gieten. Strijk de bakvorm af met een spatel, zet in de koelkast en laat opstijven. Herhaal deze stap 2 keer, zodat de chocoladelaag dik en stevig genoeg is om straks niet te breken als je de vormpjes uit de bakvorm drukt.
 • Leg het gelatineblaadje in koud water en meng voor de vulling de kwark met de cacaopoeder.
 • Breng 15-20 ml water aan de kook, knijp de gelatine uit en roer door het gekookte water tot het helemaal is opgelost. Roer het gelatine-water door de kwark.
 • Voeg de kwark in een spuitzak en vul elk vormpje met een toefje kwark, maar zorg wel dat er nog een klein randje vrij is om de bonbons dicht te kunnen maken.
 • Je kunt de vormpjes eigenlijk vullen met alles wat je lekker vindt, dus varieer hier ook eens mee! Heb je tips nodig? Yara helpt je graag met de lekkerste ideeën!
 • Smelt de resterende chocolade au bain-marie. Giet over de volle vormpjes heen, en strijk nog een keer af met de spatel.
 • Zet ze in de koelkast, en wacht tot ook de laatste chocolade volledig is afgekoeld.
 • Druk de bonbons hierna uit de vormpjes, en het is tijd om te genieten! Hier scoor je sowieso punten mee op een feestje!
Keyword cacaopoeder, Lindahl vanille-kwark, pure chocolade

Simpele recepten met makkelijke ingrediënten

Vanille, chocolade en dulce de leche marmercake - Recepten - njam!

“Twee weken geleden deelde Home of a Foodie ook al een van mijn recepten, waarbij ik jullie vertelde dat Yara mij een tijdje terug heeft gevraagd een dagje met haar de keuken in te duiken. Het doel hiervan was enerzijds om gewoon een supergezellige dag samen te hebben, en iets te doen waar we allebei heel erg blij van worden. Maar anderzijds ook om een aantal nieuwe recepten te bedenken om met jullie te kunnen delen.

Zelf hou ik van simpele recepten, met ingrediënten die iedereen (vaak) wel in huis heeft (of makkelijk aan te komen is). Maar ik vind het wel leuk om dan een recept te schrijven die nét een beetje specialer is dan standaard recepten die elke andere Blogger al op zijn/haar website heeft staan. Met die richting ging ik aan de bak, en dat is met dit recept volgens mij aardig goed gelukt!

Iets speciaals

Dulce de leche cake met stroopwafel - Zoete Zusjes

Omdat Yara hier zelf ook van houdt, en daarom al zoveel lekkere recepten in die categorie op haar website heeft staan, was het best lastig met iets nieuws te komen! Eerst dacht ik aan iets van brownies of een cake, maar dat vond ik eigenlijk niet “speciaal” genoeg. Daarnaast heeft Yara al een aantal topreceptjes hiervan op haar website staan. Zo ben ik helemaal weg van haar gezonde variant op de standaard chocoladecake, maar ook haar zwarte bonen brownies en zoete aardappelbrownies maak ik regelmatig!

Dus ik ben toch weer even verder gaan nadenken. Home of a Foodie heeft natuurlijk super veel handige tools in huis om allerlei soorten en maten baksels mee te kunnen bakken, en daar moest ik natuurlijk iets mee doen.

Verrassende bonbons

Cake de dulce - MjamTaart- Zoet Magazine

Ik ben daarom aan de slag gegaan met haar siliconen bakvorm voor halve bollen, waarmee ik op het idee kwam om deze leuke maar vooral verrassende bonbons te maken. Makkelijk om te maken, maar ook heel erg leuk omdat het net een beetje anders is. Heb je zelf niet zo’n bakvorm in huis? Dan kan dit ook prima in een siliconen bakvorm met andere vormpjes of formaten. Het is juist wel leuk om hiermee af te wisselen natuurlijk!

Door de pure chocolade en de frisse kwark die ik gekozen heb om als vulling te gebruiken, zijn deze bonbons echt een verrassing! En vind je het leuk om ze net een beetje specialer te maken? Kies er dan voor om ze te “schilderen”. Natuurlijk doe je dat niet met gewone standaard verf, maar met een eetbare variant hierop (ik gebruik altijd de RD kleurstof ProGel) Hiervoor moet je dus wel eerst even naar de winkel, maar dan krijg je wel een absoluut plaatje om naar te kijken. Bijna zonde om op te eten! Lees hieronder hoe ik deze bonbons gemaakt heb, en hopelijk heb ik je geïnspireerd om ook aan de bak te gaan.

Vind jij het trouwens leuk als ik meer recepten uitwerk voor Homeofafoodie? Laat dat Yara dan even weten! Ik vind het namelijk superleuk om te doen, en als jullie hier ook blij van worden, dan hebben we natuurlijk een win-win situatie! Of eigenlijk een win-win-win situatie, want Yara vind het natuurlijk ook gezellig als we vaker samen de keuken in duiken!”

Veel bakplezier!

Liefs,
Terry

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating
Scroll to Top